Važni događaji
 

   

Centralna banka organizator velike konferencije

bankarskih supervizorora iz centralne i istočne Evrope

 

 Centralne banke Crne Gore organizovala je Konferenciju bankarskih supervizora iz centralne i istočne Evrope (BSCEE), koja je od 10. do 12. aprila, 2006. godine održana u hotelu Maestral, u Miločeru. Konferencija je bila posvećena korporativnom upravljanju u bankama i Bazelu II. Učesnici konferencije razmatrali su iskustva u primjeni novog standarda u kontroli banaka Austrije, Njemačke, SAD-a, i zemalja članica regionalne grupe. Konferenciju je otvorio predsjednik Savjeta Ljubiša Krgović, dok je zamjenik generalnog direktora za kontrolu banka CBCG, Goran Knežević predsjedavajući ovog regionalnog udruženje za 2006. godinu.

Cilj BSCEE je da se kroz saradnju regulatornih tijela iz zemalja centralne i istočne Evrope i razmjenu tehnika kontrole banaka, iskustava i informacija unaprijedi stabilnost bankarskog sistema čitavog regiona.    Konferencija u Miločeru okupila je neka od vodećih imena centralnog bankarstva iz Evrope i svijeta, među kojima su, potpredsjednik njujorškog FED-a Vilijam Rutlidž, predsjednik njemačkog federalnog autoriteta za finansijsku kontrolu Johen Sanio i Čarls Frilend iz Banke za međunarodna poravnanja (BIS).

Pozdravni govor predsjednika Savjeta CBCG Ljubise Krgovicana Konferenciji bankarskih supervizora iz centralne iistočne Evrope (BSCEE)
10. April, 2006.  Hotel Mestral, Miločer